Достапни линкови

Саркози:нема групна регулација на статусот на имигрантите


Францускиот претседател Никола Саркози ја отфрлил денеска можноста за групна регулација на статусот на имигрантите без докумнети. Повеќе од 5.000 работници со нерешен статус протестираат од 12 октомври и барат решавање на нивниот проблем. Саркози изјавил дека групното решавање на нивниот статус е во спротивност на вредностите на Републиката. Во Франција има околу 400 илјади работници со нерешен статус. Француската Влада минатата недела најави високи казни за работодавачите кои вработуваат луѓе без документи
XS
SM
MD
LG