Достапни линкови

Емисијата на штетни гасови, на највиско ниво


Од Светската метеоролошка организација изјавиле денеска дека концентрациите на стакленички гасови во атмосферата кои се главна причина за глобалното затоплување , се на највисоко ниво досега и се уште се качуваат. Шефот на организацијата, Мичел Јарауд, изјавил дека ако продолжи трендот на зголемување на светот му се закануваат најпесимистичките сценарија , односно енормно покачување на температурата во следните децении.

XS
SM
MD
LG