Достапни линкови

ЕУ:Србија не треба да брза со апликацијата за членство


Поднесувањето на аликација за членство на Србија во ЕУ треба да биде во консултација со Европската комисија но пред тоа треба да се направат некои чекори, порачале денеска во Белград представниците на Европската комисија и на Европскиот парламент. Известувачот на Европскиот парламент за Србија, Јелко Кацин изјавил дека не треба да се брза со апликацијата . Пјер Мирел од Европската Комисја пак изјавил дека земјите членки нема да разгледуваат апликација се додека Привремениот договор е блокиран.
XS
SM
MD
LG