Достапни линкови

Напредок во разговорите меѓу Азербејџан и Ерменија


Меѓународните посредници кои учествувале на средбата меѓу лидерите на Азербејџан и Ерменија, изјавиле дека претседателите направиле значаен напредок во разговорите на областа Нагорно –Карабах. Бернард Фишер, францускиот медијатор со ОБСЕ, изјавил дека претседателите за врема на четиричасовниот разговор, отвориле некои прашања за кои досега не се дискутирало, но додал дека имало и одредени потешкотии. Пред денешните разговори, азербејџанскиот претседател Илхам Алиев изјави дека ако не успеат преговорите , aзербејџанските трупи се подготвени да употребат сила . Но Фишер изјавил дека војната не е опција

XS
SM
MD
LG