Достапни линкови

„Достоинство “ прашува зошто Владата тактизира?


Здружението на бранители „Достоинство“ прашува зошто Владата тактизира и не ги повлекува тужбите против воените инвалиди од 2001 година кога Врховниот суд во јуни годинава донел пресуда во корист на инвалидите. Претседателот на „Достоинство “ , Стојанче Ангелов, изјавил дека тие се убедени дека Владата знаела за пресудата, па затоа се сомневаат дека се прави обид паралено да се обештетат и припадниците на ОНА. Претседателот на Достоинство очекува МВР во вторник да побара одложување на рочиштето во Билотскиот суд против семејствата на загинатите кај Вејце
XS
SM
MD
LG