Достапни линкови

Претседателски избори во Романија


Во Романија денеска се одржуваат претседателски избори. Истражувањата и спроведените анкети покажуваат дека досегашниот претседател Трајна Басеску, води пред својот против кандидат Мирчеа Џоана. Доколку на денешниот прв изборен круг никој не го обезбеди потребното мнозинство, вториот изборен круг ќе се одржи на 6 декември. Лево-центристичката коалициона влада падна минатиот месец, само неколку недели пред изборите .Новиот претседател се очекува да назначи премиер кој ќе формира нова влада.
XS
SM
MD
LG