Достапни линкови

Шри Ланка ќе ослободи илјадници Тамилски бегалци


Шри Ланка следниот месец ќе ги ослободи преостанатите 136 илјади Тамилски бегалци кои сеуште се наоѓаат во владините кампови и покрај тоа што граѓанска војна во земјата заврши пред шест месеци. Во камповите имало околу 300 илјади бегалци кои биле принудени да ги напуштат своите домови како резултат на децениската војна меѓу владините сили и Тамилски тигри. Тамилските бегалци се ослободуваат од камповите под притисок на групите за човекови права
XS
SM
MD
LG