Достапни линкови

Одложена расправата за ирачкиот Закон за избори


Ирачкиот парламент ја одложи за утре дискусијата за начините како да се надминат проблемите со Законот за избори, отккао заменик претседателот стави вето на Законот. Висе претседателот Тариг ал-Хашеми, стави вето на Законот. Тој бара повеќе места во парламентот за Ирачаните кои живеат во странство, од кои најголемиот дел се сунитски Арапи како него . Со ставање на вето на законот се доведува до прашање одржувањето на изборите закажани за јануари.


XS
SM
MD
LG