Достапни линкови

Во Словенија ќе има референдум за арбитражниот договор


Владата на Словенија денеска се изјаснила за одржување на референдум за арбитражниот договор за границата со Хрватска. Министерот за надворешни работи на Словенија, Самуел Жбогар изјавил дека за едно така важно прашање и граѓаните треба да го кажат своето мислење. Тој изјавил дека Владата ќе го почитува резултатот од референдумот
XS
SM
MD
LG