Достапни линкови

Русија ќе и го врати на Македонија клишинскиот долг


Русија ќе и го врати на Македонија клишинскиот долг во износ од 60 милиони долари, преку реализација на проектот за гасификација, соопштил денеска министерот за финансии Зоран Ставревски, по престојот во Русија. Проектот за гасификација на Македонија ќе изнесува меѓу 200 и 300 милиони долари. Македонската држава ќе мора да ја доплати разликата за целосна гасификација.

XS
SM
MD
LG