Достапни линкови

Германските војници во Авганистан, уште една година


Германскиот кабинет се согласил денеска да го продолжи мандатот на војниците во Авганистан за една година. Мандатот на германските војници требаше да истече во декември. Одлуката да се продолжи мандатот треба да ја одбрани Парламентот. Германскиот контингент во Авганситан кој брои 4.500 војници е трет по големина контингент во мисијата на НАТО во таа земја.XS
SM
MD
LG