Достапни линкови

Кушнер:Франција ќе го продолжи дијалогот со Иран


Францускиот министер за надворешни работи, Бернар Кушнер изјавил дека Иран донел екстремно негативна одлука, со тоа што решија да не испраќаат ураниум на дозбогатување во странство. Но сепак , Франција и понатаму ќе се продолжи со дијалогот за изнаоѓање на решение за тоа прашање, изјавил Кушнер. Претходно неговиот ирачки колега Манучер Мотаки изјавил дека Иран сепак ќе размисли за збогатување на ураниум во самата земја.


XS
SM
MD
LG