Достапни линкови

Хереро:меѓуетничките односи во Македонија се подобруваат


Ситуацијата во Македонија со меѓуетничките односи по конфликтот од 2001 година е подобрена. Се уште има некои недоразбирања, но нема екстремни ситуации како тогаш, изјавил амбасадорот на ОБСЕ, Хозе Луис Хереро, на денешната седница на Комитетот за односи меѓу заедниците. Хереро изјавил дека соработката меѓу етничките заедници и респектирањето на малцинствата е клучот за стабилноста во државата. Амбасадорот на ОБСЕ истакнал дека државата треба да го подобри системот кој ќе ги штити правата на заедниците

XS
SM
MD
LG