Достапни линкови

Ќе продолжи ли мандатот на меѓународниот претставник во Босна?


Меѓународниот Совет за имплементација на мирот во Босна и Херцеговина одржува состанок во Сараево на кој ќе се разговара за тоа дали да продолжи мандатот на меѓународниот администратор во таа земја. До овој состанок доаѓа откако пред еден месец политичките лидери на босанците, србите и хрватите не постигнаа согласност за уставните измени, предложени од Европската Унија и од Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG