Достапни линкови

Грција е за влез на Западен Балкан во ЕУ до 2014-та


Грчкиот заменик министер за надворешни работи Димитрис Друцас истакнал дека Грција се залага за приклучување на земјите од Западен Балкан во ЕУ до 2014 година. Потсетувајќи дека во 2014 година навршуваат 100 години од почетокот на Првата светска војна, Друцас изјавил дека многу проблеми на Балканот потекнуваат од 1914 година, а Грција смета дека е дојден момент ЕУ, како најголем мировен проект досега, да ја зголеми својата одговорност во овој дел на Европа и да им помогне на земјите од регионот во нивната европска интеграција

XS
SM
MD
LG