Достапни линкови

Студентите во Европа протестираат против Болоњските реформи


Повеќе од 50 илјади студенти во Германија протестираат низ универзитетските градови поради условите за студирање и реформите во високото образование врз основа на Болоњската декларација. И студентите во Австрија, Швајцарија и Франција, протестираат за истите причини. Студентите сметаат дека со новиот Болоњски систем, факултетот се претворил во средно училиште, а им се зголемил и бројот на испитите
XS
SM
MD
LG