Достапни линкови

Иран реагира на извештајот на МААЕ


Иранскиот претставник во Меѓународната агенција за атомска енергија ги отфрлил критиките што претходно на сметка на Иран ги упати Агенцијата. Во извештајот на Агенцијата објавен вчера се наведува дека Иран можеби со тоа што не одговара на нацрт договорот на ОН, има и други тајни нуклеарни објекти. За иранскиот пратеник во Меѓународната Агенција, Али-Ашгар Солтание , извештајот на Агенцијата се претвара во досадна игrа . Тој изјавил дека Иран ги почитува обврските кон Агенцијата на ОН .
XS
SM
MD
LG