Достапни линкови

Кинеско американски самит во Пекинг


Иран да докаже дека нуклаерната програма е мирољубива. Да продолжат нуклеарните преговори со Северна Кореја и да се постигне договор за климатеките промени на самитот во Копенхаген. Ова се меѓународните теми за кои е постигната согласност на кинеско – американскиот самит денеска во Пекинг. Претседателите Барак Обама и Ху Џинтао се договорија и да работат и врз олеснување на економските и трговските тензи меѓу двете земји
XS
SM
MD
LG