Достапни линкови

Џенерал Моторс ќе го враќа долгот кон Германија


Од американскиот автомобилски гигант „Џенерал Моторс“денеска изјавиле дека ќе започнат да го враќаат долгот кон гермаската влада која одвои пари за да му помогне на Опел , филијалата на автомобилскиот гигант во Германија. Од Џенералс Моторс изјавиле дека до крајот на месецот ќе платат 400 милиони евра. Долгот што го презеде германската влада за да му помогне на Опел изнесуваше повеќе од 900 милиони евра. Компанијата соопштиле дека изгубиле повеќе од 1, 2 милијарди долари откако отидоа под стечај.
XS
SM
MD
LG