Достапни линкови

Комплетирана Владата на Ахмадинеџад


Иранскиот парламент денеска ги одобри последните три предлози на претседателот Махмуд Ахмадинеџад за членови на неговиот кабинет . Па така сега владата на Ахмадинеџад доби и министри за образование, социјална помош и енергија. На 3 септември, парламентот одоби 18 членови на владата, меѓу кои и една жена која е министер за здравство. Тогаш не се изгласаа министри за образование, социјала и енергија бидејќи предложените кадри биле некфалификувани.
XS
SM
MD
LG