Достапни линкови

Неизвесно усвојувањето на договорот за климатски промени


Еден американски официјален претставник изјавил дека е малку веројатно оти светските лидери ќе го усвојат правно-обврзувачкиот глобален договор за надминување на климатските промени за време на состанокот во Копенхаген, кој треба да се одржи следниот месец. Американскиот заменик советник за национална безбедност , Мајкл Фромен изјавил дека е нереално да се очекува светските лидери пред средбата во Копенхаген да преговараат за климатските промени, но сепак тие на состанокот во Данска гледаат како на чекор напред кон евентуална спогодба.

XS
SM
MD
LG