Достапни линкови

Во Холандија - данок за изминат километар


Холандската влада усвои закон со кој сопствениците на возила од 2012-та година, ќе плаќаат данок од поминат километар, со цел да се намалат сообраќајни метежи, несреќите и загадувањето. Даноците за купување автомобили ќе бидат укинати, со што тие ќе бидат поевтини за 25 насто, но потоа секој автомобил ќе биде следен сателитски, а податоците ќе бидат испраќани до еден центар од кој ќе им бидат испраќани сметки на сопствениците за изминатите километри.
XS
SM
MD
LG