Достапни линкови

МКГ: БиХ не е во опасност од нов конфликт


Босна и Херцеговина веќе не е во опасност од нов конфликт, но меѓународната заедница мора да го редефинира и да го засили својот ангажман доколку тамошните политичари не успеат да постигнат договор за натамошното функционирање на државата. Ова се наведува во најновиот извештај на Меѓународната кризна група во кој се додава дека Соединетите држави и Европската унија мора да најдат начин да им помогнат на босанските лидери да постигнат барем минимален консензус во ранките на таканаречениот Бутмирски процес.
XS
SM
MD
LG