Достапни линкови

Во Македонија уште 42 заболени од новиот грип


Во изминативе 24 часа, во лабораторијата на Институтот за јавно здравје биле добиени 42 позитивни резултати на новиот тип на вирусот А. Сепак, во моментот на Клиниката се хоспитализирани вкупно 25 пациенти. Сите добиваат соодветна терапија и се во добра здравствена состојба. Редовна средба имаше и Комисијата за пандемски грип која повторно посочи дека нема потреба од затворање на училишта и на другите образовни институции во земјата.
XS
SM
MD
LG