Достапни линкови

Акција за пошумување на Македонија


Денеска на 120 локации во Македонија, според организаторите, треба да бидат засадени 7 ипол милиони дрвца. Во досегашните три акции „Ден на дрвото, засади ја својата иднина“ излегле 450 илјади граѓани, а биле пошумени над 5 илјади хектари. Организаторите планираат нова пролетна акција која ќе биде на балканско ниво, на која покрај Македонија ќе учествуваат и Албанија, Црна Гора, Бугарија, Романија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија и Словенија.
XS
SM
MD
LG