Достапни линкови

Во САД од свински грип починале 4000 луѓе


Здравствените работници на САД објавија дека од свински грип починале речиси 4000 луѓе од кои 500 се деца. Новата повисока бројка за разлика од претходната, која изнесуваше 672 луѓе, е поради подоброто известување за болеста од сите сојузни држави. Свинскиот грип за прв пат се појави во Мексико и во САД во април годинава и се прошири во 199 земји во светот.
XS
SM
MD
LG