Достапни линкови

Европарламентот ќе гласа за визната либерализација


Европскиот парламент денеска ќе ја стави на гласање иницијативата да им се препорача на министрите за внатрешни работи на државите-членки на Европската унија од 19 декември укинување на визите за граѓаните на Македонија, Србија и на Црна Гора. Доколку биде прифатена таа иницијатива, ќе биде проследена до министрите за внатрешни работи кои носат конечна одлука на состанок кој најверојатно ќе биде одржан на 30 ноември, наместо на 1 декември кога првично беше закажан.
XS
SM
MD
LG