Достапни линкови

Подобрување на односите меѓу Руската и Римокатоличката црква


Односите помеѓу Руската православнa црква и Римокатоличката црква се подобруваат откако на чело на Римокатоличката црква дојде папата Бенедикт 16-ти и постои надеж дека тие и понатаму ќе се подобруваат изјавил денеска архиепископот Иларион од руската црква.Односите меѓу двете цркви со векови се заладени. Иларион изјавил дека се оди кон тоа наскоро двајцата поглавари да се сретнат.
XS
SM
MD
LG