Достапни линкови

Пад на руската економија за 9 проценти во 2009-та


Светската Банка соопшти денеска дека руската економија забележала пад од 8,7 проценти во 2009, и покрај повисоката цена на нафтата. Претходно се прогнозираше дека тој процент ќе изнесува 7,9 проценти. Во последниот извештај на Светската Банка за Русија се предвидува дека економијата наредната година ќе забележи раст од 3,2 проценти. Но како проблем се наведува тоа што извозот е намален поради кризата а и потрохувачките кредити се ограничени.
XS
SM
MD
LG