Достапни линкови

Секој 6-ти европеец се чуствува дискриминиран


Секој шести европеец во 2009-та, се изјаснил дека чуствува дека бил дискиминиран, покажува извештајот на Евробарометарот. Европскиот комесар за рамнопраност, Владимир Спидла изјавил дека дискриминацијата и понатаму останува проблем во Европа . Најмногу граѓани биле дискриминирани врз основа на возраста, потоа следува полот, етничката припадност , хендикепот, религијата и сексуалната ориентација. Истражувањето покажало дека повозрасните тешко можат да најдат работа.
XS
SM
MD
LG