Достапни линкови

Помалото присуство на КФОР на Косово, не е закана за стабилноста


Со тоа што ќе се намали бројот на припадниците на КФОР на Косово, нема да се загрози неговата стабилност и безбедност, изјавил денеска командантот на КФОР, Маркус Бентлер. Одлуката за намалување на бројот на војниците е бидејќи од КФОР заклучиле дека има одреден прогрес на Косово, но и покрај тоа секогаш постојат ризици . Следното смалување на бројот на војници треба да биде во јануари.

XS
SM
MD
LG