Достапни линкови

Експлозија на руски гасовод,нема гас за Балканот


Во јужниот дел на Молдавија денеска се случила експлозија на еден од трите гасоводи, преку кој се транспортира руски гас за Балканските земји. Пожарот кој настанал по експлозијата е изгаснат, но доставата на гас е прекината. Сеуште не се соопштуваат причините за инцидентот. Ова е втора експлозија на руски гасовод, преку кој се транспортира руски гас за балканските земји преку територијата на Молдавија. Првата експлозија беше пред 6 месеци.XS
SM
MD
LG