Достапни линкови

ОН немаат доволно храна за Сомалија


На Обединетите Нации им недостасува храна за милиони гладни луѓе од Сомалија. Како една од причините од Светската програма за храна на ОН, ја наведуваат и тоа што Соединетите држави ја откажуваат својата помош и повеќе не праќаат свои претставници бидејќи се исплашени дека можат да бидат пресретнати од милитанти . Почнувајќи од минатиот месец, Светската програма за храна на ОН мораше да го намали дотурот на храна во некои оддалечени провинции на Сомалија. И од американскиот Стејт департмент се загрижени дека помошта може да заврши во рацете на бунтовниците , но негираат дека ќе ја укинат помошта. САД обезбедуваат околу половина од вкупната помош во храна за Сомалија

XS
SM
MD
LG