Достапни линкови

Албанија сака добри односи со Србија


Албанскиот претседател Бамир Топи ги отфрлил сите тврдења дека Албанија сака да се обедини со Косово, објавило денеска белградското радио Б-92., а пренесува МИА. Албанија го почитува Косово како држава, , но ниту Косово, ниту Албанија, ниту Македонија, ниту Црна Гора можат да се прошируваат надвор од своите граници, изјавил Топи. Тој изјавил дека не верува дека ставовите на Србија и на Албанија за Косово , ќе се доближат ,но тоа не значи дека тие не можат да соработуваат.
XS
SM
MD
LG