Достапни линкови

Словенија ги укинува визите за граѓаните од Западен Балкан


Словенечкото министерство за надворешни работи соопштило денеска дека пред нова година ќе ги укине визите за граѓаните на Македонија, Србија и Црна Гора. Во соопштенето на министерството се наведува дека Словенија одлучила безвизниот режим за земјите од Западен Балкан да се применува од 19 декември, а не од 1 јануари. За безвизен режим за граѓаните од Западен Балкан , наскоро ќе расправа и Европскиот парламент

XS
SM
MD
LG