Достапни линкови

Шведска даде „зелено светло“ за Северниот гасовод


Шведската влада денеска ја одобри изградбата на Северниот поток - гасовод во економската зона на Балтичкото море. Гасоводот ке биде долг 1200 километри од Русија – преку Германија со преносливост од 55 милијарди кубни метри гас годишно. Со тоа е отворен патот за изградба бидејки проектот е одобрен и од другите засегнати страни.
XS
SM
MD
LG