Достапни линкови

Амнестирани 10 илјади затвореници во Таџикистан


Претседателот на Таџикистан, Амомали Рамон денеска го потпиша законот со кој се амнестираат 10 илјади затвореници. Одлуката за амнестирање се поклопува со одбележувањето на 15 годишнината од донесувањто на Уставот на земјата. Со одлуката се амнестираат жените, малолетниците, воените ветерани, и луѓето со психички и ментален хендикеп. Бројот на амнестирани затвореници преставува половина од бројот на затвореници во Таџикистан.
XS
SM
MD
LG