Достапни линкови

Интернет адреси и на кирилица


Македонските граѓани кон крајот на идната година ќе можат интернет адресите да ги регистрираат и на кирилично писмо, одлучил Управниот одбор на Интернет коорпорацијата. Со одлуката покрај латинската азбука се воведуваат уште 100 илјади карактери за пребарување на интернет адресите , со што се овозможува домен адресата да се напише и на мајчиниот јазик.
XS
SM
MD
LG