Достапни линкови

Баросо:Да нема повеќе одлаѓања на Лисабонскиот договор


Лидерите на ЕУ ја поздравија одлуката на чешкиот Врховен суд , кој ја острани и последната пречка за ратификација на Лисабонскиот договор. Претседателот на Европската Комисија , Хозе Мануел Баросо, изјавил дека верува дека во иднина нема да има непредвидени одлагања за договорот да стапи на сила.. Чешка е единствената земја од ЕУ што сеуште не го ратификувал адоговорот, а потребна е согласност на сите земји членки за да може Договорот да стапи во сила.
XS
SM
MD
LG