Достапни линкови

ЕУ ја поздрави одлуката на Чешкиот суд


Лидерите на ЕУ ја поздравија одлуката на чешкиот Врховен суд , кој ја острани и последната пречка за ратификација на Лисабонскиот договор. Чешка е единствената земја од ЕУ што сеуште не го ратификувала договорот, а потребна е согласност на сите земји членки за да може Договорот да стапи во сила. Договорото треба да биде потпишан само од претседателот Вацлав Клаус, бидејќи Парламентот претходно го ратификуваше. Лидерите на ЕУ се надеваат дека договорот може да стапи на сила до крајот на годинава.
XS
SM
MD
LG