Достапни линкови

Лисабонскиот договор е во согласност со Уставот на Чешка


Уставен суд на Чешка денеска реши дека Лисабонскиот договор е во согласност со Уставот на земјата со што одговори на жалбата на групата сенатори кои беа против договорот. Со тоа ке се отвори патот за потпис на Лисабонскиот договор од страна на Претседателот Вацлав Клаус. Чешка е последната од 27 те земји на Европската Унија која не го одобри договорот за реформи и поедноставување на процесот на одлучување во Унијата
XS
SM
MD
LG