Достапни линкови

Хрватскиот Сабор го одобри договорот за арбитража со Словенија


Хрватскиот Сабор даде согласност Владата да го потпише договорот за арбитража меѓу Хрватска и Словенија и изјавите за непрејудицираните граници. „За“ договорот гласаа 80 пратеници, „против“ беа осуммина, додека 45 беа „воздржани“. Се очекува хрватскиот и словенечкиот премиер Јадранка Косор и Борут Пахор в среда во Стокхолм да го потпишат договорот.
XS
SM
MD
LG