Достапни линкови

Американската економија заздравува


Претседателот на САД, Барак Обама, изјави денеска, дека позитивниот економски раст минатата недела покажал дека неговите напори за стимулирање на економијата вродиле со плод. Но изјавил дека сепак пред нив престои долг пат на опоравување. Обама рекол дека чекорите што ги презеде неговата администрација за намалување на даноците и стимулативните пакети , помогнале најлошото да помине.
XS
SM
MD
LG