Достапни линкови

Светскиот марш на мирот и низ Македонија


Светскиот марш на мирот поминува низ Македонија. Досега поминаа низ неколку градови во земјата, а вечерва се очекува да поминат низ Скопје. Во организацијата на маршот се вклучени 180 земји. Светскиот марш на мирот започна на 2 октомври 2009-та во Нов Зеланд, на годишнината од раѓањето на Ганди, а крајна дестинација ќе му бидат Андите на 2 јануари 2010-та.

XS
SM
MD
LG