Достапни линкови

Руските власти не ги штитат критичарите на режимот


Комитетот за човекови права на Обединетите Нации соопшти дека Русија не ги штити од тортура, па и убиства, новинарите, активистите, затворениците и другите лица кои не се согласуваат со власта. Група од 18 независни експерти, во извештајот објавен денеска, наведуваат дека новинарите во Русија се изложени на политички мотивирани судења, а бараат од властите во Москва да превземат акција и против се поголемиот број расистички мотивирани напади.
XS
SM
MD
LG