Достапни линкови

Интернет адреси и на Арапски...Кинески...


Интернет регулаторите ја одбрија скриптата за веб адреси која не е базирана врз латиницата. Меѓународната Корпорација за Имиња и Бројки во Сеул реши да дозволи веб адреси на Арапски, Кинески и други писма. На ова се гледа како на голема промена во 40 годишното функционирање на Интернетот.
XS
SM
MD
LG