Достапни линкови

Руските судови расправаат за смртната казна


Рускиот Врховен суд побарал од Уставниот да се разјасни дали мораториум за смртната казна ќе остане на сила и следната година. Русија објави мораториум на смртната казна, кога се приклучи на Советот на Европа во 1996 година и вети дека ќе ја укине, но не го направи тоа


XS
SM
MD
LG