Достапни линкови

Раст на економијата во САД, сигнал за крај на кризата


Економијата во САД, забележала раст од 3,5 проценти во периодот од јули до септември. Официјалните власти изјавиле денеска дека најлошата економска криза по онаа од 1930-та е завршена и економијата влегува во нова фазана опоравка. Економските експерти велат дека за заздравување на економијата помогнала и владината подршка . Но експертите предупредуваат дека сеуште останува проблемот со невработеноста .
XS
SM
MD
LG