Достапни линкови

Евроинтеграцијата на Македонија можна само со консензус


Ние продолжуваме со преговорите со цел да најдеме решение, а не со цел да преговараме во наредните десет години, знаејќи дека по долги години изнаоѓањето решение ќе биде од корист и на двете држави и на нивните граѓани.Веруваме дека е можно решение кое што е прифатливо за двете страни решение во кое што ќе нема победници и поразени, изјавил вицепремиерот за евроинтеграции Васко Наумовски на конференци посветена за македонскиот пат кон ЕУ. Евроамбасадорот Ерван Фуере изјавил дека за да успее процесот на евроинтеграција потребен е општ консезус, вклученост на јавното мислење и на граѓанското општество

XS
SM
MD
LG