Достапни линкови

Жена на чело на Евангелистичката црква во Германија


Евангелистичката црква во Германија, во чиј состав се 22 лутерантски и реформирани цркви, денеска за прв пат во својата историја избра жена за свој највисок претставник. Евангелистичката цркава во Германија има околу 25 милиони приврзаници.


XS
SM
MD
LG